ер

«…ДАРУЙ ВОЛЮ, ЩАСТЯ Й ДОЛЮ НАШІЙ СЛАВНІЙ УКРАЇНІ»

Мала академія наук влаштувала різдвяний вертеп і майстер-класи з виготовлення святкової символіки. 

…Вулицями столиці линуть мелодії стародавніх колядок, перехожі зачаровано обертаються, щоб побачити традиційних героїв українського Різдва, а дехто і приєднується до святкової ходи.

Радість, безпосереднє переживання дива, відчуття оновлення й надії на краще – таку атмосферу 10 січня створював старокиївський вертеп під орудою заслуженого артиста України Тараса КОМПАНІЧЕНКА. Дійство відбувалося за підтримки Національного центру «Мала академія наук України» та Національного музею Тараса Шевченка.

 

Окрім просвітницької мети – ознайомити дітей та їхніх батьків з автентичними традиціями відзначення Різдва в Україні – ще одним завданням вертепу був збір коштів на лікування українських воїнів, поранених у боях на Донбасі. А родзинкою його стала цілісність задуму: учасники мали власноруч виготовити різдвяну символіку, вивчити колядки (для цього вони отримали спеціальні книжки), взяти участь у святковій ході і нарешті завітати до хати господаря, зробивши все це правильно, відповідно до звичаїв.

 

Ще більше подробиць можна знайти, перейшовши за посиланням:

 

http://man.gov.ua/ua/news/academy_news/-daruy–volyu—shchastya–y–dolyu–nashiy–slavniy–ukrayini-br-mala-akademiya-nauk-vlashtuvala-rizdvyaniy-vertep-i-mayster-klasi-z-vigotovlennya-svyatkovoyi-simvoliki


Контакти

03148, м. Київ, пр-т Л. Курбаса, 2-А
Тел.: (044) 407-07-94
Моб.: (096)337-15-81
E-mail: [email protected] 
Міжнародна асоціація
позашкільної освіти

Кафедра позашкільної освіти
Інженерно-педагогічний факультет
НПУ імені М. П. Драгоманова

Ми в соцмережах