DSC 8275

Всеукраїнський семінар-практикум

Важлива подія для позашкільної освіти відбулася у Палаці дітей та молоді м. Рівне, яка не залишила байдужими учасників і гостей свята. Два напружені та дуже насичені інформаційно-емоційно дні.

Стартувала ця подія із засідання правління Міжнародної Асоціації, в якій взяли участь директори, заступники директорів, методисти позашкільних закладів, а також представники, Європейської Асоціації установ неформальної освіти, Міжнародної Асоціації позашкільної освіти, Асоціації позашкільних навчальних закладів України. В рамках семінару було вирішено і проаналізовано кілька важливих питань. Серед них можна виділити такі: звіт про результати роботи Міжнародної асоціації позашкільної освіти за 2016 рік; план роботи асоціації на наступний 2017 рік; про прийом нових членів у Міжнародну асоціацію; про обрання керівників відділень Міжнародної асоціації позашкільної освіти та про інше. Одна із головних тем, які обговорювалися – це результати 25 річної роботи позашкільної освіти, що досягли, які труднощі подолали, і які перспективи розвитку чекають у майбутньому. Були поставлені акценти по напрямах діяльності Міжнародної асоціації позашкільної освіти, тобто робота в правовому, організаційному та просвітницькому напрямі МАПО. Пропонували нові та ефективні ідеї щодо планування роботи на 2017 рік. Провели обрання керівників відділень Міжнародної асоціації позашкільної освіти Запорізької та Одеської області. Презентовано новий досвід, який надзвичайно важливими для розвитку та ефективної роботи позашкільної освіти і неодмінно повинен бути врахований і впроваджений в інших позашкільних закладах, при певних умовах.  Робота Міжнародної Асоціації – це надзвичайно масштабна  діяльність, яка функціонує в рамках не тільки своєї країни, а й співпрацює з іноземними організаціями, які спільними силами вирішують всі можливі питання і проблеми позашкільної освіти України. 

DSC 8331

Продовженням зібрання у місті Рівне було представлення діяльності учасників самого Палацу дітей та молоді. Це така особлива “творча територія” – “творча країна” – де створено всі умови для діяльності і особистого розвитку дітей. Програма семінару передбачала обговорення і вирішення різних питань. Були запропоновані ідеї щодо організаційних моментів та творчої діяльності.

Бурхливе і цікаве життя Палацу розпочинається зранку і до самого вечора перебуває в активній діяльності. На цю територію творчості приходять не лише діти, але й ті, кому уже 20 та з цікавістю проявляють себе у різних напрямах творчої діяльності. Батьки теж беруть активну участь у житті Палацу. Це так званий батьківському форумі, який виступає комунікативним зв’язком між учасниками навчально-виховного процесу в системі “діти-батьки-педагоги”. Це місце зустрічі, місце спілкування, місце обговорення актуальних проблем сучасних дітей і спільного пошуку їх вирішення. Батьки презентували роботу кожної із творчих шкіл, які працюють в Палаці. Саме вони давали характеристику та оцінку роботи презентованої школи (школи бізнесу, хореографії, образотворчої та ін), вносили свої пропозиції щодо покращання роботи та ділилися власним досвідом. Дуже важливо, що батьки не залишаються осторонь і так активно беруть участь у житті, як своїх дітей так і Палацу.

DSC 8218

Програма семінару передбачала як важливі робочі моменти, так і творчі миті відпочинку. Завершальним акордом першого дня семінару-практикуму була вистава молодіжної театральної лабораторії “ВідСутність”, яка не залишила байдужим глядачів, оскільки підняла важливі соціально-філософські питання, тим самим змусила зазирнути в душу кожного, хто мав можливість поринути в цю атмосферу і замислитись над усім, що відбувається, над своїм життям… 

Миті незабутнього задоволення і продовження свята відбулося неперевершеним концертом, який влаштували та провели чоловіки різного віку.  “Чоловічий бенефіс” – не просто підкорив усі жіночі серця, які були в залі, а аура свята, перенесла усіх присутніх у світ любові, ніжності та чогось неймовірного. Атмосфера наповнилась співами, танцями та музикою. Незабутні емоції, подаровані присутнім, ще довго грітимуть душу і серце. Висловлюємо велику вдячність організаторам за отримані нові знання та досвід!!!

DSC 8344


Контакти

03148, м. Київ, пр-т Л. Курбаса, 2-А
Тел.: (044) 407-07-94
Моб.: (096)337-15-81
E-mail: [email protected] 
Міжнародна асоціація
позашкільної освіти

Кафедра позашкільної освіти
Інженерно-педагогічний факультет
НПУ імені М. П. Драгоманова

Ми в соцмережах