«Винахід – це процес!»

 

 

Вперше в Україні працює освітній проект «Spark!Lab», відкриття якого відбулося 6 вересня у «Мистецькому Арсеналі». Розрахований він на дітей 3–12 років та їхніх батьків, і працюватиме по 30 вересня. Вхід вільний.

Організаторами проекту виступили Посольство США в Україні, Благодійний фонд «Мистецький Арсенал», Центр вивчення винаходів та інновацій та ім. Лемельсонів Смітсонівського Інституту, Національний культурно-мистецький та музейний комплекс «Мистецький Арсенал».

 

За даними УКРІНФОРМу «Spark!Lab» уже понад 14 років є одним з найуспішніших освітніх проектів Музею американської історії і зразком освітньої програми, яка активно реалізується в культурних та мистецьких закладах США. В Україні він став першим впровадженням проекту за межами США.

Назва проекту походить від  англійських слів – spark та lab, що означає «спалах, іскра» та «лабораторія». Девіз проекту – «Ідея виникає зі спалаху». Мета проекту –  пропаганд винахідницької діяльності серед дітей посередництвом гри, тобто через практичну діяльність.

Дві основні методологічні засади програми наступні:

  • Винахід – це процес.
  • Кожна людина може бути винахідником.

Усі види діяльності сплановано таким чином, аби їх можна було застосувати у різних видах навчання, до різних вікових категорій, відповідно до особистих нахилів дитини.

Проект поєднує в собі інтерактивні станції (стенди), на яких діти створюють власні винаходи, паралельну програму майстер-класів, лекцій тощо.

Контакти

03148, м. Київ, пр-т Л. Курбаса, 2-А
Тел.: (044) 407-07-94
Моб.: (096)337-15-81
E-mail: [email protected] 
Міжнародна асоціація
позашкільної освіти

Кафедра позашкільної освіти
Інженерно-педагогічний факультет
НПУ імені М. П. Драгоманова

Ми в соцмережах